Medical Taping & Acupressuur


Met groot enthousiasme kan ik aankondigen dat ik binnenkort twee nieuwe behandelmethodes kan toepassen, namelijk Medical Taping en Acupressuur. Deze twee geweldige behandelmethodes aanvullend op osteopathie, dry needling en sportmassage stellen mij in staat tot het geven van een nog completere behandeling.

Medical Taping ook wel Kinesio Taping genoemd is het aanbrengen van elastische tape op het paardenlichaam om spieren en gewrichten in hun functie te ondersteunen. De tape geeft via de haarwortels signalen door aan de huid en zorgt voor een verplaatsing van het bindweefsel waardoor verschillende systemen in het lichaam geactiveerd worden. Het bindweefsel verbindt namelijk alles in het lichaam met elkaar en heeft daarmee ook invloed op de spieren, pezen, organen en de wervelkolom. Het liften/ verschuiven van het bindweefsel kan daardoor ook bewegingspatronen veranderen en verbeteren. Ook heeft het invloed op het circulatiesysteem, waardoor de doorbloeding en de afvoer van lymfevocht gestimuleerd wordt en het zelfgenezend vermogen van het paardenlichaam bevordert wordt. De tape kan een spier stimuleren, maar kan de spier ook laten ontspannen met als resultaat een sneller herstel van verschillende klachten en blessures.

Acupressuur is een al meer dan 4000 jaar oude geneeswijze, waarbij de meridianen centraal staan. Meridianen zijn energiebanen die contact maken met de huid, spieren, organen en zenuwen. Bij een gezond paard stroomt de energie ongehinderd door alle meridianen. Echter, als de energiestroom ergens verstoord wordt, kan dit voor allerlei klachten zorgen. Door op bepaalde acupressuurpunten te drukken herstel je de energetische balans van het paard, welke de fysieke en mentale gezondheid van het paard bevordert. Acupressuur heft blokkades op, waardoor het ondersteunend werkt bij problemen aan het bewegingsapparaat, bij allerlei ziektes en blessures en bij emotionele en gedragsproblemen.

Acupressuur paard